Hieronta
Koulutettu hieroja on Valviran hyväksymä terveydenhuollon ammattilainen. Hieronta on perinteinen hoitomuoto ja sopii kaikenikäisille. Hieronta vaikuttaa positiivisesti kehon sekä mielen hyvinvointiin ja on tärkeä osa kehonhuoltoa. Hieronnalla pyritään helpottamaan erilaisia kiputiloja, palauttamaan lihasten toimintakykyä ja nivelten liikkuvuutta, sekä ennaltaehkäisemään vaivojen syntyä.
Lihaskireydet, jäykkyydet, kiputilat, stressi ja rentoutuminen ovat tyypillisiä tulosyitä hierontaan. Urheilijat ja aktiiviliikkujat käyttävät hierontaa myös palautuakseen rasituksesta, vammoista toipumiseen tai herkistelläkseen lihaksiston esim. kilpailusuoritukseen.
Hieronnan tarve on yksilöllinen, hieronnan voimakkuus ja otteet valitaan asiakkaan tilanne ja kiputuntemus huomioiden. Urheiluhieronnassa huomioidaan myös urheilulajien tyypillisimmät kuormittavuudet ja kuntokausi. Hieronta suunnitellaan ja toteutetaan harjoittelua ja suorituksia tukevasti.
Hieronnassa voidaan käyttää apuna kylmä- ja lämpöhoitoja. Lämpö auttaa mm. rentoutumaan, tehostaa aineenvaihduntaa sekä lisää kudoksen venyvyyttä. Kylmällä pyritään lievittämään kipua, turvotusta ja tulehdusta.
”Olen pitkään käynyt Marilla hieronnassa ja aina saanut hyvää palvelua ja apua vaivoihin.”
”Aina mukava tulla, odotat seuraavaa kertaa.”
”Kehokaaren sijainti on itselle erinomainen. Toki Marin käsittelyyn tottuneena kulkisin hierontaan pidemmältäkin. Tänne on aina mukava tulla, kiitos!”
”Mari on todella hyvä hieroja.”
”6/5”
”Käynti Marilla on aina kokonaisvaltaisesti rentouttava ja mukava kokemus. Olo helpottuu fyysisesti, mutta myös ymmärrys oman kehon toiminnasta kasvaa”.
Osteopatia
Syitä hakeutua osteopaattiseen hoitoon:
- tuki- ja liikuntaelimistön kivut ja liikerajoitukset
- päänsärky, migreeni, huimaus, tinnitus
- purentaelimistön toimintahäiriöt
- stressi, unettomuus, vetämättömyys
- toiminnalliset ruoansulatusvaivat
- leikkausten, traumojen ja sairauksien jälkitilat
- urheilu- tai työperäiset rasitusvammat
- raskausvaivat, synnytykseen valmistautuminen ja synnytyksestä palautuminen
Osteopaatti on Valviran rekisteröimä, nimikesuojattu, terveydenhuollon ammattihenkilö. Koulutus on Suomessa nelivuotinen ja sisältää mm. fysiologian, lääketieteellisten opintojen, hoitotekniikoiden sekä klinikkaharjoittelun lisäksi tarkan anatomian opiskelun.
Työssään osteopaatti yhdistää teoriatietonsa tarkaksi harjoitettuun palpaatiotaitoon ja pystyy näin tunnustelemalla havainnoimaan kehon tilaa häiriöineen. Toimintahäiriöihin liittyy kehon oman säätelyjärjestelmän toiminta.
Hoitaessaan osteopaatti tuottaa täsmällisen kudostuntumansa avulla kudoksille ärsykkeitä, jotka kyseisessä tilanteessa saavat säätelyjärjestelmän reagoimaan kohti normaalimpaa tilannetta. Hoidossa siis häiriötila puretaan kehon omien prosessien avulla.
Osteopaattinen hoito sopii moniin ongelmiin. Jos oireiden taustalla on pysyviä rakenteellisia muutoksia, voidaan hoitaa varsinaiseen perussyyhyn liittyviä toissijaisia oireita. Esimerkiksi nivelrikkoa potevalla ei nivelpinnan kulumamuutoksia voida poistaa, mutta hoitamalla tilaan liittyviä toiminnallisia häiriöitä (mm. lihas- ja faskiajännitykset) voidaan kipua helpottaa. Hoitoon tullaan myös tehostamaan palautumista ja rentoutumaan, eli hakemaan parempaa jaksamista ja suorituskykyä.
Jos mietit, sopiiko osteopaattinen hoito Sinun tilanteeseesi tai miten osteopaattinen hoito voisi Sinua auttaa, niin olehan yhteyksissä Heliin puh. 050 5675649.
”Sain päänsärkyyni apua jo ensimmäisestä hoitokerrasta. Hoitosarjan jälkeen päänsärky on pysynyt pidempään poissa.”
”Osteopatia oli minulle uusi asia, joten en tiennyt etukäteen, miten suhtautua. Olin kuullut ystäviltäni hoidosta, joka oli useimpien kohdalla auttanut. Menin siis paikalle kysymysmerkkinä. Minulle oli jäänyt minulle sattuneen tapaturman johdosta kiputiloja, joihin hain lievitystä. Hoito oli suorastaan mukavaa ja rentouttavaa ja parasta koko hommassa oli se, että se auttoi. Vaikka ei edes sattunut eikä maistunut pahalta. Olen käynyt Kehokaaressa useammankin kerran ”uusiutumassa”. Suosittelen muillekin.”
”Joka kerta kun kävi, sai päivään uutta energiaa ja huomasin miten edistyy oman ongelman kanssa :)”
”Huomasin käynnin jälkeen selän liikkuvuuden lisääntyneen. Asiantuntevaa hoitoa.”
”Koin tulevani vakavasti otetuksi, kuulluksi, hyvin huomioiduksi. En tiennyt, mitä osteopatia oikein on. Hoitoon paneutuminen oli ammattimaista ja kuuntelevaa, nimenomaan ruumiinkieltä kuuntelevaa. Sain apua.”
”Hoito on tosi rentouttavaa ja se on auttanut nukkumaan paremmin.”
”Työni on stressaavaa ja kropassa on kireyttä. Ennen hoitoa sykkeet on 80-90, hoidan aikana syketaso laskee leposykkeeseen 50-60. Normaalisti työpäivien jälkeen syke ei lepäämällä laske alle 75:n. Hoito näkyy älykellossa myös laadukkaampana yöunena. Tunnen hengityksen keventyvän hoidon seurauksena.”
Lasten osteopatia
Itkuisuus, univaikeudet, ummetus ja toispuoleisuus ovat tyypillisiä vauvan osteopatiahoidon syitä. Tarkastuskäynti syntymän jälkeen on suositeltava etenkin silloin, kun syntymään liittyy normaalista poikkeavaa. Osteopaattia kiinnostaa raskauden ja synnytyksen kulku, jotta päästään kiinni oireiden syihin.
Leikki-ikäisten lasten tyypillisiä tulosyitä osteopatiaan ovat flunssakierteet, korvatulehdukset sekä erilaiset pienemmät tai isommat tapaturmat. Osteopatia ei korvaa lääketieteellistä hoitoa, jota vakavammissa tapaturmissa tarvitaan. Osteopatialla voidaan purkaa trauman tai esimerkiksi leikkaushoidon kehoon jättämiä jännitystiloja ja toimintahäiriöitä, joten se voi auttaa paljon myös lääketieteellisen hoidon lisänä.
Vanhemmat lapset käyvät vastaanotolla moninaisista syistä. Osteopatian tarjoama hermoston toiminnan tasapainottaminen ja ylivireystilan purkaminen hyödyttää erilaisissa tilanteissa. Osteopatialla voidaan tukea urheilijan palautumista ja suorituskykyä sekä kuntoutumista vammoista.
Osteopatiahoito tapahtuu hoidettavan ehdoilla. Vauvaa voidaan hoitaa hoitopöydällä tai vanhemman sylissä ja taukoja pidetään tarpeen mukaan. Tutkimus- ja hoitotilanteessa sopiva vaatetus on ohuet, joustavat vaatteet.
Kehokaaren Heli jatkokouluttautuu lasten hoitoon sveitsiläisen Werner Van Campin SOCK-jatkokoulutusohjelmassa ja käyttää hoidossa ennen muuta biodynaamisen osteopatian lähestymistapaa. Biodynaamisessa osteopatiassa ei hoideta vain oireita, vaan pyritään näkemään mahdollisimman syvällisesti syyt oireiden takana ja vaikuttamaan niihin. Hoidolla ei tavoitella vain hetken helpotusta vaan pysyvää muutosta kohti parempaa terveyttä.
”Saimme ison avun vauvamme koliikin hoidossa.”
”Urheileva lapsi tuli vastaanotolle rasitusvamman takia. Vei aikaa, että vamma parani täysin, mutta osteopatiakäynnit vaikuttivat tilanteeseen selvästi positiivisesti.”
Purentalihashoito
Purentaelimistön toimintahäiriöön liittyviä jännitteitä voidaan helpottaa puremalihashieronnalla. Tyypillisiä tulosyitä purentalihashoitoon ovat bruksismi eli narskuttelu, puremalihasten jännittyneisyys ja leukanivelen jäykkyys, jotka oireilevat useimmiten erilaisina päänsärkyinä, leuan ja kasvojen alueen kipuina sekä leukanivelen liikerajoituksina ja jäykkyytenä tai kipuna niskan alueella. Oireiluun voi kuulua myös huimausta ja korvien soimista.
Ensimmäiseen käyntiin kuuluu lyhyt oirekuvan haastattelu, jonka jälkeen tutkitaan leukanivelen liikkuvuutta. Tämän jälkeen käsitellään puremalihaksia poskien ja ohimojen alueelta sekä suun sisäpuolelta suojahansikkaat kädessä. Lisäksi käsitellään niskan ja kallonpohjan lihaksia sekä muita ylävartalon lihaksia asiakkaan tarpeen mukaan. Käsittelyllä parannetaan lihasten aineenvaihduntaa ja lisätään niiden rentoutta sekä venyvyyttä.
Purentaelimistön toimintahäiriöiden syyt ovat moninaisia. Jos kyseessä ei ole rakenteellinen ongelma, on taustalla usein stressiperäistä kehon oireilua ja asiakas hyötyy myös laajemmasta lähestymistavasta. Purentalihaskäsittely on tehokas oireenmukainen hoito. Jos oireilla on taipumusta palata, saat terapeuteiltamme halutessasi laajemmin tietoa purentaelimistön toimintahäiriön syistä ja hoitomahdollisuuksista.
”Leuat tuntuu pehmeältä ja rennolta käsittelyn jälkeen.”
”Tehokas käsittely! Kyllä löytyi kipeitä kohtia.”
Kalevalainen jäsenkorjaus
Tutustu kalevalaiseen jäsenkorjaukseen täältä.
Akupunktio ja muut kiinalaisen lääketieteen hoidot
Akupunktiolla voidaan tutkitusti hoitaa monenlaisia vaivoja. Suomessa tyypillisimpiä hoitoon hakeutumisen syitä:
- Kipu
- Unettomuus, stressi, uupumus
- Ruoansulatusvaivat (myös IBS, tulehdukselliset suolistosairaudet)
- Kuukautiskiertoon ja vaihdevuosiin liittyvät oireet
- Migreeni ja muut päänsäryt
- Kehon jännitystilat, myös lihasjännitykset
- Purentalihasvaivat
- Hedelmällisyyteen liittyvät haasteet
- Raskausajan pahoinvointi, muut oireet ja raskauden tukeminen
- Synnytyksen jälkeisen palautumisen edistäminen
- Fibromyalgia
- Tunne-elämän epävakaus
Akupunktiohoidossa tarkastellaan kehon vaivoja ja sairauksia kiinalaisen lääketieteen viitekehyksestä käsin, minkä takia jokainen hoito suunnitellaan yksilöllisesti ottaen huomioon juuri Sinun kehosi tila. Eri akupunktiopisteitä manipuloidaan yleensä neuloilla, mutta joskus ihon pinnalta lämmöllä (tulineula), kuivakuppaamalla tai guasha-kammalla. Eri keinoilla saadaan kehoon eri vaikutuksia, joilla tasapainotetaan kehon tilaa ja autetaan kehoa parantamaan itse itseään.
Kuivakuppauksessa ihon pinnalla pidetään ja liu’utetaan akryylisiä tai lasisia imukuppeja. Imukuppi nostaa kehon kudoskerroksia ja faskioita ylöspäin ja tuo kuona-aineita kudoksista ihon pintaan. Käsiteltävän alueen verenkierto paranee ja lihasjumit pehmenevät. Kuppaus suositellaan tehtäväksi kahden hoidon sarjana viikon välein, minkä jälkeen tehdään ylläpitohoitoa tarvittaessa.
Nada-akupunktio on kansainvälisesti tunnustettu korva-akupunktioyhdistelmä, jota käytetään muun muassa riippuvuuksien hoitoon ja psyykkisten traumojen purkuun. Länsimaisella ihmisellä nada-akupunktio auttaa nukkumaan ja jaksamaan paremmin, virkistää mieltä ja rentouttaa.
Jos sinulla on kysyttävää kiinalaisen lääketieteen hoidoista tai haluat tietää, sopisiko akupunktio juuri Sinun tilanteeseesi, otathan yhteyttä Elisaan puh. 041 3638737.