Kehokaari tarjoaa perinteistä hierontaa ja urheiluhierontaa

Hieronta

Koulutettu hieroja on Valviran hyväksymä terveydenhuollon ammattilainen. Hieronta on perinteinen hoitomuoto ja sopii kaikenikäisille. Hieronta vaikuttaa positiivisesti kehon sekä mielen hyvinvointiin ja on tärkeä osa kehonhuoltoa. Hieronnalla pyritään helpottamaan erilaisia kiputiloja, palauttamaan lihasten toimintakykyä ja nivelten liikkuvuutta, sekä ennaltaehkäisemään vaivojen syntyä.

Lihaskireydet, jäykkyydet, kiputilat, stressi ja rentoutuminen ovat tyypillisiä tulosyitä hierontaan. Urheilijat ja aktiiviliikkujat käyttävät hierontaa myös palautuakseen rasituksesta, vammoista toipumiseen tai herkistelläkseen lihaksiston esim. kilpailusuoritukseen.

Hieronnan tarve on yksilöllinen, hieronnan voimakkuus ja otteet valitaan asiakkaan tilanne ja kiputuntemus huomioiden. Urheiluhieronnassa huomioidaan myös urheilulajien tyypillisimmät kuormittavuudet ja kuntokausi. Hieronta suunnitellaan ja toteutetaan harjoittelua ja suorituksia tukevasti.

Hieronnassa voidaan käyttää apuna kylmä- ja lämpöhoitoja. Lämpö auttaa mm. rentoutumaan, tehostaa aineenvaihduntaa sekä lisää kudoksen venyvyyttä. Kylmällä pyritään lievittämään kipua, turvotusta ja tulehdusta.

Kehokaari tarjoaa osteopaattista hoitoa.

Osteopatia

Syitä hakeutua osteopaattiseen hoitoon:

  • tuki- ja liikuntaelimistön kivut ja liikerajoitukset
  • päänsärky, migreeni, huimaus, tinnitus
  • purentaelimistön toimintahäiriöt
  • stressi, unettomuus, vetämättömyys
  • toiminnalliset ruoansulatusvaivat
  • leikkausten, traumojen ja sairauksien jälkitilat
  • urheilu- tai työperäiset rasitusvammat

Osteopaatti on Valviran rekisteröimä, nimikesuojattu, terveydenhuollon ammattihenkilö. Koulutus on Suomessa nelivuotinen ja sisältää mm. fysiologian, lääketieteellisten opintojen, hoitotekniikoiden sekä klinikkaharjoittelun lisäksi tarkan anatomian opiskelun.

Työssään osteopaatti yhdistää teoriatietonsa tarkaksi harjoitettuun palpaatiotaitoon ja pystyy näin tunnustelemalla havainnoimaan kehon tilaa häiriöineen. Toimintahäiriöihin liittyy kehon oman säätelyjärjestelmän toiminta.

Hoitaessaan osteopaatti tuottaa täsmällisen kudostuntumansa avulla kudoksille ärsykkeitä, jotka kyseisessä tilanteessa saavat säätelyjärjestelmän reagoimaan kohti normaalimpaa tilannetta. Hoidossa siis häiriötila puretaan kehon omien prosessien avulla.

Osteopaattinen hoito sopii moniin ongelmiin. Jos oireiden taustalla on pysyviä rakenteellisia muutoksia, voidaan hoitaa varsinaiseen perussyyhyn liittyviä toissijaisia oireita. Esimerkiksi nivelrikkoa potevalla ei nivelpinnan kulumamuutoksia voida poistaa, mutta hoitamalla tilaan liittyviä toiminnallisia häiriöitä (mm. lihas- ja faskiajännitykset) voidaan kipua helpottaa. Hoitoon tullaan myös tehostamaan palautumista ja rentoutumaan, eli hakemaan parempaa jaksamista ja suorituskykyä.

Jos mietit, sopiiko osteopaattinen hoito Sinun tilanteeseesi tai miten osteopaattinen hoito voisi Sinua auttaa, niin olehan yhteyksissä.

Kehokaari tarjoaa Kalevalaista jäsenkorjausta.

Kalevalainen jäsenkorjaus

Tutustu kalevalaiseen jäsenkorjaukseen täältä.