Hieronta


Koulutettu hieroja on Valviran hyväksymä terveydenhuollon ammattilainen. Hieronta on perinteinen hoitomuoto ja sopii kaikenikäisille. Hieronta vaikuttaa positiivisesti kehon sekä mielen hyvinvointiin ja on tärkeä osa kehonhuoltoa. Hieronnalla pyritään helpottamaan erilaisia kiputiloja, palauttamaan lihasten toimintakykyä ja nivelten liikkuvuutta, sekä ennaltaehkäisemään vaivojen syntyä.
Lihaskireydet, jäykkyydet, kiputilat, stressi ja rentoutuminen ovat tyypillisiä tulosyitä hierontaan. Urheilijat ja aktiiviliikkujat käyttävät hierontaa myös palautuakseen rasituksesta, vammoista toipumiseen tai herkistelläkseen lihaksiston esim. kilpailusuoritukseen.
Hieronnan tarve on yksilöllinen, hieronnan voimakkuus ja otteet valitaan asiakkaan tilanne ja kiputuntemus huomioiden. Urheiluhieronnassa huomioidaan myös urheilulajien tyypillisimmät kuormittavuudet ja kuntokausi. Hieronta suunnitellaan ja toteutetaan harjoittelua ja suorituksia tukevasti.
Hieronnassa voidaan käyttää apuna kylmä- ja lämpöhoitoja. Lämpö auttaa mm. rentoutumaan, tehostaa aineenvaihduntaa sekä lisää kudoksen venyvyyttä. Kylmällä pyritään lievittämään kipua, turvotusta ja tulehdusta.
”Olen pitkään käynyt Marilla hieronnassa ja aina saanut hyvää palvelua ja apua vaivoihin.”
”Aina mukava tulla, odotat seuraavaa kertaa.”
”Kehokaaren sijainti on itselle erinomainen. Toki Marin käsittelyyn tottuneena kulkisin hierontaan pidemmältäkin. Tänne on aina mukava tulla, kiitos!”
”Mari on todella hyvä hieroja.”
”6/5”
”Käynti Marilla on aina kokonaisvaltaisesti rentouttava ja mukava kokemus. Olo helpottuu fyysisesti, mutta myös ymmärrys oman kehon toiminnasta kasvaa”.
Osteopatia


Syitä hakeutua osteopaattiseen hoitoon:
- tuki- ja liikuntaelimistön kivut ja liikerajoitukset
- päänsärky, migreeni, huimaus, tinnitus
- purentaelimistön toimintahäiriöt
- stressi, unettomuus, vetämättömyys
- toiminnalliset ruoansulatusvaivat
- leikkausten, traumojen ja sairauksien jälkitilat
- urheilu- tai työperäiset rasitusvammat
Osteopaatti on Valviran rekisteröimä, nimikesuojattu, terveydenhuollon ammattihenkilö. Koulutus on Suomessa nelivuotinen ja sisältää mm. fysiologian, lääketieteellisten opintojen, hoitotekniikoiden sekä klinikkaharjoittelun lisäksi tarkan anatomian opiskelun.
Työssään osteopaatti yhdistää teoriatietonsa tarkaksi harjoitettuun palpaatiotaitoon ja pystyy näin tunnustelemalla havainnoimaan kehon tilaa häiriöineen. Toimintahäiriöihin liittyy kehon oman säätelyjärjestelmän toiminta.
Hoitaessaan osteopaatti tuottaa täsmällisen kudostuntumansa avulla kudoksille ärsykkeitä, jotka kyseisessä tilanteessa saavat säätelyjärjestelmän reagoimaan kohti normaalimpaa tilannetta. Hoidossa siis häiriötila puretaan kehon omien prosessien avulla.
Osteopaattinen hoito sopii moniin ongelmiin. Jos oireiden taustalla on pysyviä rakenteellisia muutoksia, voidaan hoitaa varsinaiseen perussyyhyn liittyviä toissijaisia oireita. Esimerkiksi nivelrikkoa potevalla ei nivelpinnan kulumamuutoksia voida poistaa, mutta hoitamalla tilaan liittyviä toiminnallisia häiriöitä (mm. lihas- ja faskiajännitykset) voidaan kipua helpottaa. Hoitoon tullaan myös tehostamaan palautumista ja rentoutumaan, eli hakemaan parempaa jaksamista ja suorituskykyä.
Jos mietit, sopiiko osteopaattinen hoito Sinun tilanteeseesi tai miten osteopaattinen hoito voisi Sinua auttaa, niin olehan yhteyksissä.
”Sain päänsärkyyni apua jo ensimmäisestä hoitokerrasta. Hoitosarjan jälkeen päänsärky on pysynyt pidempään poissa.”
”Osteopatia oli minulle uusi asia, joten en tiennyt etukäteen, miten suhtautua. Olin kuullut ystäviltäni hoidosta, joka oli useimpien kohdalla auttanut. Menin siis paikalle kysymysmerkkinä. Minulle oli jäänyt minulle sattuneen tapaturman johdosta kiputiloja, joihin hain lievitystä. Hoito oli suorastaan mukavaa ja rentouttavaa ja parasta koko hommassa oli se, että se auttoi. Vaikka ei edes sattunut eikä maistunut pahalta. Olen käynyt Kehokaaressa useammankin kerran ”uusiutumassa”. Suosittelen muillekin.”
”Joka kerta kun kävi, sai päivään uutta energiaa ja huomasin miten edistyy oman ongelman kanssa :)”
”Huomasin käynnin jälkeen selän liikkuvuuden lisääntyneen. Asiantuntevaa hoitoa.”
”Koin tulevani vakavasti otetuksi, kuulluksi, hyvin huomioiduksi. En tiennyt, mitä osteopatia oikein on. Hoitoon paneutuminen oli ammattimaista ja kuuntelevaa, nimenomaan ruumiinkieltä kuuntelevaa. Sain apua.”
”Hoito on tosi rentouttavaa ja se on auttanut nukkumaan paremmin.”
”Työni on stressaavaa ja kropassa on kireyttä. Ennen hoitoa sykkeet on 80-90, hoidan aikana syketaso laskee leposykkeeseen 50-60. Normaalisti työpäivien jälkeen syke ei lepäämällä laske alle 75:n. Hoito näkyy älykellossa myös laadukkaampana yöunena. Tunnen hengityksen keventyvän hoidon seurauksena.”
Purentalihashoito


Purentaelimistön toimintahäiriöön liittyviä jännitteitä voidaan helpottaa puremalihashieronnalla. Tyypillisiä tulosyitä purentalihashoitoon ovat bruksismi eli narskuttelu, puremalihasten jännittyneisyys ja leukanivelen jäykkyys, jotka oireilevat useimmiten erilaisina päänsärkyinä, leuan ja kasvojen alueen kipuina sekä leukanivelen liikerajoituksina ja jäykkyytenä tai kipuna niskan alueella. Oireiluun voi kuulua myös huimausta ja korvien soimista.
Ensimmäiseen käyntiin kuuluu lyhyt oirekuvan haastattelu, jonka jälkeen tutkitaan leukanivelen liikkuvuutta. Tämän jälkeen käsitellään puremalihaksia poskien ja ohimojen alueelta sekä suun sisäpuolelta suojahansikkaat kädessä. Lisäksi käsitellään niskan ja kallonpohjan lihaksia sekä muita ylävartalon lihaksia asiakkaan tarpeen mukaan. Käsittelyllä parannetaan lihasten aineenvaihduntaa ja lisätään niiden rentoutta sekä venyvyyttä.
Purentaelimistön toimintahäiriöiden syyt ovat moninaisia. Jos kyseessä ei ole rakenteellinen ongelma, on taustalla usein stressiperäistä kehon oireilua ja asiakas hyötyy myös laajemmasta lähestymistavasta. Purentalihaskäsittely on tehokas oireenmukainen hoito. Jos oireilla on taipumusta palata, saat terapeuteiltamme halutessasi laajemmin tietoa purentaelimistön toimintahäiriön syistä ja hoitomahdollisuuksista.
”Leuat tuntuu pehmeältä ja rennolta käsittelyn jälkeen.”
”Tehokas käsittely! Kyllä löytyi kipeitä kohtia.”
Kalevalainen jäsenkorjaus


Tutustu kalevalaiseen jäsenkorjaukseen täältä.