Mari Herttuainen

Koulutettu hieroja, kalevalainen jäsenkorjaaja, koira- ja hevoshieroja

Ihmisten sekä eläinten hyvinvointi on lähellä sydäntäni. Haluan auttaa kokonaisvaltaisesti asiakkaita, perehtyä vaivojen juurisyihin ja hoitaa sekä ennaltaehkäistä uusien ongelmien syntyä.

Hieronnassa otteeni on napakka ja voimakkuus tarpeenmukainen sekä asiakkaan toiveet huomioiva. Etenkin eläinten kanssa toimiminen on opettanut kuuntelua ja herkkyyttä työhöni. Työssäni on ollut palkitsevaa nähdä, miten asiakkaat ovat saaneet apua hieronnasta. Hieronta on myös itselleni ollut hyvä apu monessa tilanteessa.

Hierontaopinnot aloitin ihmisistä ja oma ratsastusharrastus vei lisäopiskelemaan hevoshierontaa. Tiedon ja taidon karttuessa kaipasin vielä lisäoppia ymmärtääkseni juurisyyt ongelmien taustalla ja opiskelin Kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi. Kahden koiran omistajana ja koirahieronnan kysynnän myötä suoritin myös koirahieronnan ammattitutkinnon viime vuonna.

Olen iloinen, puhelias ja energinen itäsuomalainen. Oma harrastustausta on monipuolisen liikunnan parissa. Lapsena aloitin hevosharrastuksen ja aikuisiällä valmentauduin ja kilpailin omalla hevosella esteratsastuksessa helpolla kansallisella tasolla. Viime vuosina olen harrastanut juoksua ja muutama puolimaratonkin on tullut juostua, talvella tykkään hiihtää. Arkiliikuntaa tulee koiralenkeiltä ja lisäksi lihaskuntoharjoittelua kuntosalilla tai erilaisissa jumpissa.

Heli Krogell

Osteopaatti (AMK)

Peruskoulutuksen jälkeen olen jatko-opiskellut etenkin faskian kautta tapahtuvaa tutkimista ja hoitoa sekä biodynaamista ja lasten osteopatiaa. Voin käyttää napakoitakin faskiatekniikoita, mutta suosin mielelläni lempeää ja kuuntelevaa, suostuttelevaa hoitotapaa, sillä koen sen tehokkaimmaksi tavaksi saada aikaan pysyviä muutoksia.

Osteopatian pariin minut toivat omat urheiluvammani. Kireyksiä oli syntynyt moneen kohtaan kehoa verhoavaa kalvojärjestelmää, etenkin lihaskalvoihin, harjoittelun ja useiden vammojen myötä, eikä yksittäisille vamma-alueille keskittyvä terapia tai harjoitteet olleet tuoneet riittävää tulosta. Kun löysin osteopaatin, joka pysyi löytämään ja vapauttamaan kireyksiä myös vamma-alueiden ulkopuolelta sidekudosverkostosta, alkoivat kivut ja liikerajoitukset helpottamaan.

Tulosyitä hoitooni ovat muun muassa tuki- ja liikuntaelimistön kivut ja jumit, päänsärky, stressi, univaikeudet, kipusyndroomat, purentaelimistön toimintahäiriöt, epämääräiset oireilut ja toiminnalliset sisäelinvaivat (esim IBS). Hoidossa käydään myös ilman isompia ongelmia palautumassa ja rentoutumassa. Oma lajitaustani (suunnistus, juoksu) antaa ymmärrystä kestävyysurheilijoiden haasteista.

Kuulen mielelläni asiakkaan toiveita hoidon suhteen. Olen koulutukseltani myös eläinlääkäri ja lääketieteellinen osaamiseni auttaa asiakkaan kokonaistilanteen arvioinnissa.

Myrsky Turunen

Osteopaatti (AMK)

Olen Myrsky, nimestäni huolimatta varsin rauhallinen keväällä 2021 valmistunut osteopaatti. Olen kiinnostunut erityisesti ihmisen hyvinvoinnista kokonaisuutena, johon vaikuttavat vastavuoroisesti keho ja mieli sekä ympäristö. Työskentelytapani on ennen kaikkea asiakkaan tahdissa etenevä, ja haluan kohdata asiakkaani aina kokonaisina ihmisinä, enkä vain oireiden tai diagnoosien kautta. Tavoitteenani on aina luoda mahdollisimman turvallinen kohtaamistilanne, jossa asiakas saa olla oma itsensä ja kokea tulevansa nähdyksi ja kuulluksi. Käyttämäni hoitotekniikat ovat usein varsin lempeitä ja kerron mielelläni mitä olen tekemässä ja miksi.

Hoitoon ovat tervetulleita kaikki asiakkaat erilaisista taustoista, juuri omanlaisenaan. Tulosyitä voi olla tuki- ja liikuntaelimistön kipujen, jumien ja liikerajoitusten lisäksi myös esimerkiksi päänsärky, stressipohjaiset kehon oireet tai ihan vaan halu tutustua turvallisessa tilanteessa omaan kehoonsa tai rentoutua tunniksi. Itselleni palkitsevinta työssä on sekä helpottaa asiakkaan oireita että auttaa häntä ymmärtämään oireilun syitä ja löytämään yhdessä keinoja pidemmällä tähtäimellä pitämään oireita poissa.

Itse tutustuin osteopatiaan alun perin omien yliliikkuvuudesta johtuvien rasitusoireiden kautta jo nuoruudessa, ja myöhemmin koirani kipuilujen hoidon myötä. Oma taustani on taidepuolella ja minulta löytyy ymmärrystä esimerkiksi kulttuurialojen työnkuvan haasteista. Opinnäytetyöni osteopatian opinnoissa käsitteli sukupuolen moninaisuuden asiakaskohtaamista hyvinvointi- ja terveysaloilla ja työskentelenkin mielelläni myös sateenkaariyhteisöön kuuluvien asiakkaiden kanssa.

Scroll to Top